BIJUK CNT po narudžbi proizvodi kaskadne pasirke naziva BIOKOVO

– Namjena : pasiranje koštuničavog voća i povrća, šljiva, marelica, trešnja, višnja i slični proizvodi

– Materijali izrade : Inox AISI 304 ( DIN 1.4301 ), AISI 316 ( DIN 1.4401 ), polirano, brušeno, satinirano

– Zasebno odvajanje kože, koštice i đema proizvoda

– Kod odvajanja koštica iste se tijekom centrifugiranja očiste i osuše nakon čega se odmah mogu koristiti kao biomasa

– Prosječan kapacitet kaskadne pasirke je oko 5000 kg/h

– Uz pasirku izrađujemo dozirne transportere kao i odvodnu peristaltičku pumpu za punjenje skladišnih spremnika

– Hrvatski proizvod
BIOKOVO_2014_1 BIOKOVO_5000 (3) BIOKOVO_5000 (2) BIOKOVO_5000 (1)

Navedena oprema izrađena je od masivnih kvalitetnih nehrđajućih materijala ( inox AISI 304/AISI 316), služi za pasiranje zrelog koštuničavog voća u prehrambenoj industriji, a koje se odnosi na šljive, višnje, trešnje, breskve i slično, te skladištenje nastalog đema u skladišne spremnike s ciljem skladištenja, fermentacije i slično. Princip rada pogona je da se zrela roba bez peteljki utovara na trakasti transporter zatvorenog tipa, isti transportira robu u stroj za pasiranje, koji odvaja koru i koštice od proizvoda koji se pasira, te nastali đem transportira prema peristaltičkoj pumpi. Peristaltička pumpa šalje robu prema skladišnim spremnicima, koji služe za privremeno čuvanje robe, ili proces vrenja odnosno fermentacije. Peristaltička pumpa iz naše proizvodnje ima vrhunsku učinkovitost u transportu gustih medija, odnosno dostatna je za transport bilo koje vrste gustog medija na udaljenost veću od 30 m. Jedna od najvećih prednosti strojnog pasiranja navednog voća jest brzo odvajanje koštica i kore proizvoda, te stvaranje čistog đema, sa ostatcima koštica koji mogu služiti npr.za grijanje prostora u zimskom periodu. Osim toga, u primjeru šljive, izbacivanjem koštice izbacuje se i njena cijanovodična kiselina koja u slučaju strojnog pasiranja neće imati utjecaj na gotov proizvod, primjerice rakiju. Također i ostali proizvodi imaju različite negativne utjecaje na gotov proizvod, zbog čega je pasiranje od velike važnosti. Koštice koje nastaju kao nusproizvod iz pasirke BIOKOVO 4000, u potpunosti su čiste i suhe po ispadanju iz stroja.

Oprema za obradu, transport i skladištenje zrelog koštuničavog voća ne proizvodi se serijski, nego direktno prema potrebama kupca. Po analizi potreba, određuju se kapacitativne smjernice, nakon čega se kreće u projektiranje i proizvodnju opreme. Raspon mogućnosti pogona i opreme je neograničen, te kreće od osnovnog tipa opreme, gdje su primjerice strojevi određenog kapacitativnog tipa, te nemaju mogućnosti automatizacije i elektronske kontrole. Proces proizvodnje nadzire se ručno, što se kroz dosadašnja iskustva u manjim proizvodnjama pokazalo sasvim dostatnim. BIJUK CNT u mogućnosti je omogućiti gotovo neograničenu automatizaciju sustava, sve od frekventnog reguliranja pogona pa do elektronskog nadzora, automatskih ventila, pozivanja, SCADA sustava, upravljanja putem radnih naloga, receptura i slično. U vremenu garancijskog roka a i nakon isteka, BIJUK CNT u mogućnosti je nabaviti i ugraditi sve rezervne dijelove, ili dijelove opreme koji se smatraju potrošnima.

MATERIJALI I CERTIFIKATI

U proizvodnji pogona za pasiranje BIJUK CNT koristi isključivo materijale i opremu EU proizvođača, te dostavlja certifikate :

• CERTIFIKAT O UGRAĐENIM MATERIJALIMA I OPREMI ( EU )
  • IZJAVA O SUKLADNOSTI
  • GARANCIJSKU DOKUMENTACIJU, TE UPUTE ZA KORIŠTENJE SA SERIVSNIM LISTAMA